Украинската офанзива определено изостава от предварителните очаквания и поставените оперативни цели

...
Украинската офанзива определено изостава от предварителните очаквания и поставените оперативни цели
Коментари Харесай

Германски експерт: Войната ще продължи поне до 2025 година

" Украинската офанзива определено изостава от предварителните упования и поставените оперативни цели за постигане на брега на Азовско море и отделяне на Крим от останалите съветски елементи. Това е най-малкото нереалистично в подтекста на сегашните високи загуби ", сподели военният специалист Густав Гресел за АРД. Според него съветските отбранителни позиция са прекомерно солидни, с цел да могат да бъдат пробити. Но има и отделни триумфи, което се дължи на това, че украинците изтеглят от фронта изтощените бойци и ги подменят с нови. 

Експертът счита, че пробив може да бъде реализиран сред Запорожие и Донецк. Той обаче е песимистичен, че след три месеца атака Украйна изобщо е способна на това, разбирай - разполага ли тя с задоволително благоприятни условия за подобен пробив.

Пред АРД Гресел споделя, че и съветските войски са доста изтощени от войната - даже повече от украинските. И на двете страни им се постанова да употребяват запасняци, което е проблем и за съветските, и за украинските командири.

" Русия и Украйна желаят решение "

Тази седмица още веднъж стана дума за вероятни мирни договаряния, само че дали моментът за тях е настъпил - на този въпрос военният специалист споделя, че държавните управления в САЩ и Германия определено считат, че Украйна в един миг би трябвало да стартира да договаря с Русия, като доставките на оръжия би трябвало да обезпечат по-добра преговорна позиция на Украйна. " Но те не трябва да разрешат на Украйна да победи Русия във боен проект. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР